Особливості тендерних закупівель медичних матеріалів

Блог

Майданчик Прозорро – це платформа, за допомогою якої вдалось значно знизити корупційну складову при здійснені державних закупівель. Варто зазначити, що навіть в таких умовах є немало схем, які дозволяють обійти подібні обмеження та проводити махінації. Але, якщо порівнювати ситуації з тою, що була до запровадження системи Прозорро, то проведення закупівель стало більш відкритим явищем. Щоб прийняти участь в тендері, від користувачів не потрібно великих зусиль. Все що треба зробити – це обрати майданчик, за допомогою якого можна буде авторизуватися в системі Прозорро. Зробити це через сам сайт неможливо. Один з перевірених майданчиків – це сайт Українська універсальна біржа (УУБ). Щоб скористатись послугами даної платформи, ви можете перейти за посиланням https://tender.uub.com.ua/company-02426097/

На що звертати увагу при закупівлі медичних матеріалів

Тут варто зазначити, про кого йде мова, про замовника, чи про виконавця. Якщо говорити зі сторони замовника, яким виступає певне медичне відділення державного значення, то потрібно максимально серйозно підходити до питання вибору виконавця.

Перед тим, як довіряти поставки медичних матеріалів, потрібно ознайомитися з тим, що це за фірма, чи приймала вона раніше участь в тендерних замовленнях і наскільки успішними були її результати. Окрім цього, важливо ознайомитися з документацією кандидата, проаналізувати запропоновану вартість і лише після цього робити певні висновки.

Що стосується виконавців, то потрібно звертати увагу на ті вимоги, що виставляє замовник. Особливо це актуально, якщо мова йде про фірму, що вперше приймає участь в тендерних замовленнях.

Говорячи конкретно про поставки медичних матеріалів, важливо враховувати такі моменти, як:

  • Якість матеріалів – медична сфера вважається однією з найбільш важливих і якість всіх матеріалів повинна бути відповідною;
  • Як буде проводитись доставка обладнання – якщо це якесь електронне обладнання, то воно повинно бути добре запаковані, щоб в процесі доставки не пошкодити його;
  • Місце, де будуть ці матеріали закуплені – важливо, щоб це не була якась контрафактна продукція. Тому, особлива увага приділяється всім документам, в тому рахунку й на самі матеріали.

Обирати виконавця, який готовий виконати поставку медичних матеріалів потрібно особливо уважно, звертаючи увагу на всі нюанси.